Wentylator klimatyzacji nie wyłącza się !! CHODZI NON STOP
Zamieszczone przez soszek81
oraz że w terenie zabudowanym jeśli wyznaczono podniesiony limit prędkości maksymalnej (np 70) to "ciężarówka" i tak nie może przekroczyć 50
Takie detale prawda?
Tu się akurat mylisz bo wyznacznikiem prędkości dla ciężarówek jest masa całego pojazdu >3.5t to jest ciężarówka i trzeba posiadać prawo jazdy kategorii C
... a nie posiadany zapis w dowodzie lub krata za plecami.
Wentylator klimatyzacji nie wyłącza się !! CHODZI NON STOP
Wita, mam pytanie odnośnie wentylatora klimatyzacji (bodajrze 330 m ), dzisiaj jak zszedłem rano do auta coś mi buczało, otwieram maskę, a tam wentylator klimatyzacji pracuje ( ten lewy patrząc z góry ). odpaliło auto, ale wole to naprawić aniżeli jeździć z ciągle włączonym wentylatorem, po weekendzie może nie odpalić.
Co może być przyczyną ? w serwisie mam się pojawić na 13 żeby podpiąć pod komputer, ale jak to tam bywa pewnie zapłacę za czujnik i diagnoze 4x więcej. Może ktoś miał taki problem ??
Jeżeli można to prosiłbym od razu jakieś zdjęcie poglądowe co mam sprawdzić, które czujniki.
Skoda Octavia II Elegance BKC 1.9 77kW 105KM/240Nm
Skoda Octavia I Celebrate ASV 1.9 VP 81kW 110KM/235 Nm
Podobnie miałem ale w Leonie z tym że wentylatory włączały się po wyłączeniu silnika (nawet jak nie był nagrzany) i chodził do upadłego, wadliwym okazała się moduł sterujący wiatrakami (ten przykręcany pod akumulatorem), kos takiego zamiennika to coś koło 100-120 pln , po wymianie wszystko wróciło do normy.
Póki co temat nie rozstrzygnięty bo nie ma jak tego sprawdzić, umówiony byłem do serwisu na podpięcie pod kompa, ale jak przejechałem się kawałek do garażu to się gnojek wyłączył, trzeba będzie obserwować i podjechać jak się znowu zawiesi ... >
Dzięki luru, będę miał to na uwadze, ale nie ma jak teraz sprawdzić czy to akurat to bo wszystko działa ....
Podobny efekt daje spalony bezpiecznik (jeden z tych mini o ile dobrze pamiętam nr 16) jak się go wyciągnie to włącza się wentylator :shock: więc sądzę że coś Ci nie łączy w instalacji. Proponuję sprawdzić i przeczyścić.
Więc, przyczyną niewyłączania wentylatora było zalanie wiązki kabli, które idą w podłużnicy z przodu. Samochód po odstaniu swego czasu na dworze i kasowaniu błędów, póki co nie daje oznak powrotu nie wyłączającego się wiatraka.
Do zamknięcia
Komentarz